Страви

“яйця фаберже”. Заливне з курки в цікавій подачі.

Такою холодною закускою, поданої до святкового столу, ви точно здивуйте своїх гостей. Блюдо виходить дуже незвичайним і яскравим. Секрет такої форми заливного дуже простий, як формочок використовуються звичайні яєчні шкарлупки.

Шкарлупки для цього рецепта можна запастися заздалегідь. Просто не викидайте шкаралупу, коли готуєте якесь блюдо з застосуванням яєць, а складіть їх в лоток і приберіть в морозилку. Перед безпосереднім використанням, не заважає їх промити і прокип’ятити кілька хвилин.

Для початку потрібно зварити смачний бульйон з курячих стегенець.

Інгредієнти для бульйону:

Курячі стегенця 2-3 шт
Вода 1 літр
Морква 1 шт
Цибуля 1-2 шт
Перець чорний горошком
Перець духмяний
Лавровий лист
Сіль

Промиті стегенця залити водою і довести до кипіння.
Як тільки вода закипить, зменшити вогонь, зняти пінку, закинути цибулю, моркву, спеції і посолити.
Варити протягом години на слабкому вогні. Що б бульйон вийшов прозорим не потрібно допускати сильного кипіння води.

Вийняти зварені стегенця і моркву з бульйону, дати охолонути. Цибулю можна викинути він не знадобиться.

Для цього рецепта заливного я використовував м’ясо і моркву на яких варився бульйон, а так само консервовану кукурудзу, солодкий перець і зелену цибулю.
Все це потрібно нарізати дрібними кубиками і змішати.

Непоганий салатик вийшов)))

Заповнити начинкою яєчні шкарлупки. Сильно трамбувати не слід, туди повинен поміститися ще і бульйон.

В 300 мл теплого бульйону розчинити 10 грам желатину, туди ж закинути 2-3 зубчики часнику продавленого через прес, ретельно перемішати і дати настоятися хвилин 10. Залити цією сумішшю яйця до країв.
Прибрати заливне в холодильник на кілька годин до повного схоплювання желатину.

Заливне перед подачею очистити від шкаралупи.