Страви

Простий рецепт сирного супу. Мабуть найулюбленішого в моїй родині.

Рецепт простого, але дуже смачного сирного супу.
Цей суп, один з найулюбленіших в моїй родині, навіть моя дочка, яку тільки умовляннями можна змусити поїсти, із задоволенням його наминає.

Для його приготування не знадобляться якісь екзотичні інгредієнти, все що потрібно, можна завжди знайти в магазині біля дому.

Власне, ось весь список необхідних продуктів:

Стегенця курячі 2 шт
Картопля 2-3 шт
Сирок плавлений 2 шт
Цибуля ріпчаста 1 шт
Морква 1 шт
Спеції, сіль за смаком
Масло рослинне

Особливо важливо для цього супу вибрати хороший плавлений сир. Не варто брати найдешевші сирки типу Дружба, Хвиля. Вони можуть безнадійно зіпсувати весь смак супу. Якщо і використовувати їх , то тільки перевірені, які до цього пробували і впевнені в їхній якості.

Я ж, давно зупинив свій вибір на таких сирках.

Вони зроблені спеціально для додавання в супи, відмінно плавляться і дають чудовий вершково-грибний смак і аромат.

Для початку потрібно зварити бульйон з курячих ніжок.

Залити їх 2 літрами води і варити після закипання, приблизно, годину.

Поки вариться курка підготувати інші інгредієнти.

1. Картоплю очистити і нарізати, кому як подобається, кубиками або брусочками.
2. Зробити піджарку з лука і моркви.
3. Сир нарізати кубиком.

Ще одним важливим інгредієнтом в цьому супі будуть сухарики.
Їх теж краще підготувати поки вариться бульйон.
Звичайно можна використовувати вже готові, але я все ж раджу приготувати їх самостійно, нарізавши батон шматочками і висушивши їх у духовці або на сухій сковороді. Ще до цього супу, я нажариваю грінок з шматочків батона змочених у розпущених яйцях.

Зварені ніжки вийняти з бульйону, відкласти в сторону що б трохи охололи.
У бульйон закинути картоплю, варити до готовності.
В цей час зняти м’ясо з кісток і нарізати кубиком
Як тільки картопля звариться, додати піджарку в суп, нарізаний сир і м’ясо.
Варити до повного розчинення сиру.
Посолити і приправити спеціями за смаком.

Суп готовий!

Подавати до столу, посипавши свіжою зеленню і сухариками.

На цьому все! Спасибі, що дочитали до кінця!