М’ясо “по-французьки” з помідорами і сиром. Неправильний рецепт смачної відбивною.
Спочатку блюдо готувалося з телятини, картоплі та грибів, під сирним соусом. Але в сучасності, господині відчуваючи дефіцит деяких продуктів, і постійно експериментуючи зі смаками, винайшли безліч інших варіацій цієї страви. Замість телятини стали використовувати більш доступну свинину або курку, замість картоплі помідори або навіть ананаси. Соус замінили банальним майонезом або в кращому випадку сметаною.
Наведений нижче рецепт саме такий, неправильний, зі свининою, помідорами і майонезом.
(І так, я знаю, що майонез це холодний соус і його не можна піддавати термічній обробці, але як кажуть, із пісні, в даному випадку з рецепту, слів не викинеш)
Отже, на 4 порції знадобиться:
Свинина 600 г
Помідори 2 шт
Сир(сулугуні) 100 грам
Цибуля ріпчаста 1-2 шт
Майонез
Гірчиця
Перець
Сіль
М’ясо розрізати упоперек волокон на 4 шматки і відбити в пласт товщиною в 5 міліметрів.
Відбиті шматки м’яса скласти на деко застелений пергаментним папером, посолити і поперчити за смаком.
На м’ясо викладаємо цибулю, нарізану кільцями і скибочки помідорів.
Далі, посипаємо натертим сиром. Я зазвичай використовую сулугуні, він добре плавиться і дає красиву рум’яну скоринку.
Змішуємо 100 грам майонезу з гірчицею.
Поливаємо м’ясо, поверх сиру, майонезно-гірчичною сумішшю.
Ставимо запікатися в духовку, розігріту до 200 градусів на 20 хвилин.
М’ясо після запікання, відразу не дістаємо, нехай постоїть ще хвилин 15 -20 у вимкненій духовці.
Неправильне м’ясо “по-французьки” готове.
Подавати з відварною картоплею або свіжими овочами.