Страви

Фаршировані печериці. Скільки не приготуй, завжди буде мало.

Печериці фаршировані курячою грудкою, під апетитною сирної шапкою – дуже смачне блюдо, яке можна подати на стіл, як у якості закуски, так і з будь-яким гарніром.

Для приготування цієї страви знадобиться:

Печериці 400 г
Грудка куряча 250 г
Вершки 100 мл
Сир 50 гр
Цибуля ріпчаста 1 шт
Перець чорний мелений
Мускатний горіх
Сіль
Олія рослинна

Для початку потрібно підготувати всі інгредієнти.

1. Печериці промити, виламати ніжку і чайною ложечкою вискребти серединку гриба.
2. Цибулю дрібно нашаткувати.
3. Курячу грудку нарізати дрібним кубиком.
4. Грибні ніжки і витягнуту м’якоть дрібно порубати.
5. Сир натерти на дрібній тертці.

При бажанні грибні капелюшки можна і почистити. Я вважав це зайвим.

На рослинному маслі обсмажити поросяти, ягняти цибулю до прозорості.
Додати куряче філе, обсмажувати протягом 10 хвилин.
Туди ж відправити грибні ніжки і смажити ще 10 – 15 хвилин, поки не випарується вся рідина, що виділилася з грибів.
Додати трохи мускатного горіха, поперчити, посолити за смаком.
Залити 100 мл вершків, тушкувати під кришкою хвилин 5.

Готову начинку викласти на тарілку, дати трохи охолонути.

Начинити цією масою підготовлені капелюшки печериць.

Гриби викласти на деко застеленій пергаментним папером і посипати натертим сиром.

Випікати в духовці, розігрітій до 180 градусів, хвилин 20 – 25.

Подавати краще гарячими, але і в охолодженому вигляді такі грибочки залишаються дуже соковитими і смачними.